Танки, бронекатери та дрони-камікадзе: експерт розкрив подробиці про зброю від США

Зокрема, Штати передадуть Україні 45 танків Т-72, 250 БТР M1117, 40 бронекатерів та 1100 Phoenix Ghost.

Військовий експерт Олександр Коваленко детально розповів, яке озброєння США передадуть Україні в рамках пакету військової допомоги.

Як зазначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір", номенклатура пакету радує. Принаймні його відкрита частина.

Зокрема, США передадуть: 45 танків Т-72, 250 БТР M1117, 40 бронекатерів та 1100 Phoenix Ghost.

Танки Т - 72 і БТР M1117

"45 танків Т-72 – непогано. Цілком може закрити потребу одного з напрямків і значно прискорити там події. 250 одиниць БТР M1117 – дуже непогано! M1117 – це бронетранспортер, який був прийнятий на озброєння армії США в 2009 році і досі успішно застосовується. Його вогневої потенціал це 40-мм гранатомет Mk 19 калібру. 50 M2HB, а також кулемет M240H", – зазначив Коваленко.

За його словами, M1117 використовує вдосконалений модульний розширюваний пакет броні від IBD Deisenroth Engineering, що складається з аплікації з керамічного композиту зовні і протиосколкового вкладиша всередині.

"Броня M1117 захищає від вогню стрілецької зброї, мін і саморобних вибухових пристроїв (СВУ), ефективно відбиває попадання РПГ і розподіляючи по корпусу вибухову силу. В Іраку і Афганістані M1117 підтвердили свою високу виживаність", – додав експерт.

Бронекатери та дрони-камікадзе Phoenix Ghost

Як зазначив Коваленко, США передадуть Україні 40 бронекатерів, але точно невідомо, що саме за катери будуть передані і в якій зоні вони будуть використовуватися: "Явно не в морській зоні, а значить Дніпро і закрути. Важливо, потрібно, у середньостроковій перспективі стане в нагоді".

Що стосується БПЛА Phoenix Ghost, то експерт повідомив, що ці дрони дозволяють ефективно вражати легкоброньовані цілі в будь-який час доби.

"Вельми примітно те, що 1100 Phoenix Ghost – це більше ніж загальна кількість поставлених ЗСУ даних БПЛА за весь час війни. Тобто, прилітати окупантам буде найближчим часом вельми і вельми інтенсивно", – упевнений Коваленко.

Військова допомога Україні від США

За словами президента США Джо Байдена, Україна вже отримала від Штатів допомогу на суму понад 25 мільярдів доларів.

На початку жовтня США анонсували новий пакет допомоги: Україні відправлять боєприпаси та армійські вантажівки Humvee.