"Танки-черепахи" помітили на фронті / скріншот

Боєць 12-ї бригади полку "Азов" з позивним Равлик в ефірі телемарафону прокоментував появу на полі бою Т-72 РФ із широкою захисною бронею зверху.

"Нам довелося з таким стикатися, був у нас один інцидент в районі Тернів. Противник застосував два танки. Перший був "сарай", другий йшов з установкою РЕБ, який ми затрофеїли. Чи це ефективно? Так, але не критично для наших військ", – зазначив боєць.

Азовець також розповів, якою є наразі ситуація на Лиманському напрямку. За його словами, РФ продовжує штурмувати позиції Сил оборони. 

Відео дня

"Сьогодні були спроби ведення штурмових дій піхотою, без залучення техніки. Противник успіху не мав, позиції встояли. На напрямку Тернів також були спроби штурму і також без техніки. Сили оборони впоралися в повному обсязі", – розповів військовий.

"Танки-черепахи": що відомо про нову-стару зброю РФ

На початку квітня росіяни неподалік Авдіївки застосували танк Т-72 з привареними до нього металевими листами. Попри те, що танк із таким "покращенням" фактично втратив можливість вести бій, він безпечно довіз штурмову групу до українських позицій і зміг повернутися назад.

На думку Forbes, російські "танки-черепахи" можуть бути проривниками, і це несе загрозу для Сил оборони на лінії фронту. 

Натомість, за словами очільника прес-служби 26 артилерійської бригади ЗСУ Олега Калашнікова, застосування росіянами таких танків не допомагає ворогові, а навпаки заважає вести штурмові дії.

Вас також можуть зацікавити новини: