Тему про переговори з РФ можна поховати, Шольц "забив останній цвях" / фото president.gov.ua

Військовий експерт Роман Світан впевнений, що канцлер Німеччини Олаф Шольц "забив останній цвях у кришку труни переговорів з РФ, заморожування конфлікту або будь-що інше до виходу на держкордон". 

"Однозначно висловився з приводу переговорів Шольц. Це саме дуже важливо. Одна справа, припустимо, ті країни і їхні керівники, які з нами самого початку: Польща, Великобританія... Інша справа – такі країни як Німеччина. Шольц чітко сказав, що переговори можливі тільки після виведення російських військ з територій України. Причому це він повторив заяви такого ж рівня Сполучених Штатів Америки", – зазначає Світан.

Експерт наголошує, що будь-яка інформація про майбутні переговори або схиляння Києва до переговорів поширюється ворогом.

"Ніхто нас ні до чого схиляти не буде. І не збирається, принаймні.  Інформація, яка гуляє мережею, – швидше за все ІПСО, підхоплене деякими ЗМІ. ... Не зупиниться ні армії, ні суспільство, поки не знищить останнього росіянина зі зброєю на нашій території, не депортують останнього росіянина без зброї за межі української території. Тут про жодні розмови про переговори йтися не може. Будь-які переговори, коли на твоїй території знаходиться противник, – це капітуляція. На капітуляцію не піде ніхто. Зараз вже і політичне керівництво України це прекрасно розуміє. Навіть розмови про це можуть закінчитися досить-таки плачевно для тих, хто буде цю тему піднімати", – додав він.

Заяви Шольца про переговори з РФ 

Цього тижня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що має слабку надію на швидке і мирне врегулювання в Україні. Він також наголосив, що фундаментом для встановлення миру має бути повне виведення російських військ з української території.

У травні канцлер констатував, що припинення бойових дій в Україні і початок переговорів з РФ є неможливими, оскільки це стало б заморожуванням війни і "диктатом" з боку Росії. 

Канцлер неодноразово публічно закликав російського диктатора Володимира Путіна вивести війська з України і покласти край війні.

Вас також можуть зацікавити новини: