В Офісі президента відреагували на скандальну заяву голови канцелярії НАТО Йенсена / фото УНІАН

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк жорстко відреагував на скандальну заяву голови канцелярії НАТО Стіана Йенсена про обмін територій України на членство в Альянсі.

"Це прояв малого розуміння того, що сьогодні відбувається. Продемонстровано абсолютне незнання природи цієї війни, абсолютне нерозуміння того, до яких наслідків призведе подібне публічне висловлювання. Це по суті пряме заохочення агресора до вчинення подальших злочинів", - заявив він.

За словами Подоляка, у НАТО фактично пропонують дати можливість Росії "апгрейдити всі свої технології вбивства українців", накопичити додаткові ресурси і передати війну "як естафету" майбутньому поколінню.

"Я, чесно кажучи, не розумію, навіщо настільки інфантильно виглядати у глобальному інформаційному потоці. Щоб що? На сьогоднішній день не існує жодного варіанту, який привів би до компромісного рішення. Їх немає. Єдиний варіант - паритетний обсяг зброї, який повинна отримати Україна. У зв'язку з тим, що це війна не України і Росії за території, це війна демократії за право жити у вільних умовах", - заявив Подоляк.

Росія обов'язково повинна програти, додав він:

"Щоб піти на переродження своєї політичної системи і таким чином гарантувати демократичному світу певний час для переформатування каркасів безпеки, щоб подібні війни у XXI столітті більше не виникали".

Території України в обмін на членство в НАТО - скандальна заява

Як писав УНІАН, голова канцелярії НАТО Стіан Йенссен назвав відмову України від деяких територій в обмін на членство в Альянсі "можливим рішенням".

На цю заяву відреагував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. За його словами, такі обговорення неприйнятні.

Висловився з цього приводу і секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов. Він назвав цю заяву "дивним вкиданням", мета якого незрозуміла.

Вас також можуть зацікавити новини: