"Тиснуть абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки": у третій ОШБр зробили заяву

оновлено

Там надзвичайна кількість піхоти, заявив Жорін.

Максим Жорін із третьої ОШБр зробив нову заяву про ситуацію навколо Авдіївки. Заступник командира бригади каже, що там надзвичайна кількість піхоти РФ.

Збройні сили постійно у боях, Росія тисне абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки, сказав військовий. За його словами, є певна зміна у характері бойових дій.

"П**ори зараз тиснуть абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки. Звісно, що тактика ворога змінилась, бо не можна воювати однаково в полі, в лісосмузі та в міській забудові. Характер дій відрізняється, проте загальна стратегія залишається: ах***вша кількість піхоти, підсилена авіацією, артилерією, технікою", - сказав він.

Водночас Жорін уточнив, що 3 ОШБр звикла до такого загострення. "Для нашої бригади, з моменту, як нас завели на цей напрямок, в цілому мало що змінилось - ми постійно в боях, або відбиваємо штурми, або реалізовуємо власні контратакуючі дії", - уточнив він.

Чому Росія змогла взяти Авдіївку - що каже 3 ОШБр

Після відступу ЗСУ з Авдіївки заступник командира 3 ОШБр (бригаду у лютому в рамках ротації кинули на цей напрямок) Жорін озвучив думку, чому так сталося. За словами військового, не існує чарівної панацеї, яка могла з все змінити, тож перевага РФ під Авдіївкою, це не тільки наслідок відсутності F-16 в Україні. Це також про дефіцит зброї та людей, здатних виконувати бойові задачі, уточнив він.

Водночас Жорін дав важкий прогноз щодо подальших подій на фронті та припустив, що у майбутньому Україна може піти на нові ситуативні відступи з позицій.

Вас також можуть зацікавити новини: