Буданов знає, що на нього полюють / фото gur.gov.ua

На очільника української розвідки Кирила Буданова було здійснено більше 10 спроб замаху

Як заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в інтерв’ю "Українській правді", Буданов – одна з ключових мішеней для Кремля.

"Точно відомо, що це більше 10 спроб, але зрозуміло, що є офіційний вирок, наскільки може бути офіційним для неіснуючої фактично фіктивної держави, якою є Російська Федерація. Так, Буданов одна з важливих цілей для "руского міра", для російської пропаганди і для правлячого режиму Путіна", - сказав Юсов.

Відео дня

Однак Буданов і сам розуміє, чому він є важливою мішенню для Росії. Для його захисту вживаються усі належні застережні заходи.

"Він це чудово усвідомлює і в принципі, як публічно коментував, вважає, що це добра оцінка, значить, робота ведеться в правильному напрямку. Тому всі заходи безпеки вживаються, звичайно, але на роботу це не впливає командира підрозділу, відомства. Зрештою, я думаю, що боятися потрібно саме Путіну і його найближчому оточенню", - додав Юсов.

Представник розвідки також заявив, що ГУР продовжуватиме робити свою роботу, не зважаючи на замахи на членів розвідки чи ракетні удари.

Росіяни намагаються ліквідувати Буданова: що відомо

У березні суд виніс вирок колаборанту, котрий мав завдання вбити міністра оборони України Олексія Резнікова та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова. За ліквідацію кожного з них йому пообіцяли нагороду по 100 тисяч доларів.

Нещодавно російські пропагандисти поширювали фейкову інформацію про начебто "вбивство" Кирила Буданова. Прокремлівські рупори переконували, що голова ГУР загинув від ракетного удару.

Вас також можуть зацікавити новини: