В Росії поширюють фейк про смерть Кирила Буданова / скриншот

У Росії вигадали черговий фейк про нібито смерть представника українського військового керівництва. Цього разу взялися за начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова

Як наголосив в ефірі "24 каналу" представник ГУР Вадим Скібіцький, насправді із Будановим все добре. Він посміявся з нового фейку РФ та додав, що в обід говорив з очільником української розвідки.

Зазначимо, що росіяни стверджували, що Буданов "помер" внаслідок ракетної атаки. "Поховати" очільника Головного управління розвідки, за версією РФ, нібито мали в Києві.

Відео дня

Фейки РФ про загибель українського керівництва

Останнім часом російска пропаганда активно розганяє фейки про загибель та поранення українського військового керівництва. Зокрема, нещодавно росіяни "поховали" головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Пропагандист Соловйова Карнаухов опублікував фото "померлого Залужного". Насправді ж на фото був ліквідований окупант з георгіївською стрічкою на грудях у російській військовій формі. 

На початку травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що під час боїв за Бахмут нібито загинув командувач Сил територіальної оборони Збройних сил України Ігор Танцюра. У Командуванні Сил ТрО цей фейк спростували.

Вас також можуть зацікавити новини: