Ту-95 може нести 8 ракет / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти використовують багато літаків Ту-95 для запуску малої кількості ракет у зв'язку з підготовкою і навчанням екіпажів. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Речник пояснив, чому російські окупанти для запуску кожної однієї ракети наразі використовують окремий Ту-95МС.

"Ту-95 може нести 8 ракет, але цього ніколи не відбувалося", - сказав Ігнат.

Відео дня

Він припускає, що, можливо, цієї ночі літаки були споряджені більшою кількістю ракет, але вони впали десь в районі Каспію.

"Таке трапляється. Такі випадки були зафіксовані. Навіть в районі Волгодонська, коли ракета відділяється від літака, щось не спрацьовує, і зрештою вона може впасти вниз. Саме тому ворог обирає місця і райони пусків там, де немає житлових будинків, щоби доказів не було, що таке може траплятися", - додав Ігнат.

"Але це виняток. Питання в іншому. Ворог підіймає багато літаків. По одній ракеті відпрацьовують завдання ударів - це свого роду бойове навчання, яке застосовується ворогом для підготовки екіпажів", - сказав Ігнат.

Атака РФ 17 вересня - головне

Як повідомляв УНІАН, цієї ночі російські окупанти випустили 10 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95МС із району Енгельса.

Силам оборони України вдалося збити 6 ракет. Російським влучанням пошкоджено сільськогосподарські угіддя і зерносховище в Березівському районі Одещини.

Вас також можуть зацікавити новини: