За Бахмут точаться запеклі бої / фото ua.depositphotos.com

Бої за Бахмут Донецької області тривають, вони дуже динамічні. Про це в ефірі 1+1 розповів Михайло Крижанівський, командир батальйону "Сила Свободи", підполковник НГУ.

"Противник не полишає зусиль захопити місто та його околиці, особливо околиці... Сили ворога постійно поповнюються особами зі складу засуджених... Тут ПВК "Вагнер" має проблеми, адже вона перейшла під управління Міноборони РФ", - каже Крижанівський.

Крім засуджених чоловіків, продовжив підполковник Нацгвардії, там вже є засуджені жінки. Їх ПВК "Вагнер" кидає й у тил, й на штурми. Як розповідає український боєць, Кремль не шкодує особовий склад й не дозволяє йому відходити.

"Бої запеклі, бої ще не припинились. До моменту звільнення Бахмута тут буде пекло - що на землі, що в повітрі", - каже Крижанівський.

Він додав, що українські сили утримують "дорогу життя", вони штурмують певні ділянки наступу. 

Бої за Бахмут 

Напередодні Зеленський заявив, що Україна не може відмовитися від оборони Бахмута, бо його захоплення допоможе російським окупантам розширити фронт.

В Інституті вивчення війни заявляють, що російське військове керівництво ставить завдання завершити захоплення Бахмута до початку українського контрнаступу, якщо це можливо.

Військові заявляють, що ділянки, які ворог добуває страшними втратами в Бахмуті, ЗСУ відбивають за один день

Вас також можуть зацікавити новини: