ЗСУ активно діють в Луганській області / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія кидає сили на утримання Кремінної, тому що цей населений пункт в Луганській області дозволяє забезпечувати логістику всього східного фронту.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter. У відомстві наголосили, що окупанти будують лінію оборони біля Кремінної та ставлять пріоритетом утримати її.

У британській розвідці переконані, що Росія посилюється біля Кремінної через те, що ЗСУ чинять активний тиск в тому напрямку. Українська армія просувається до Кремінної після деокупації Лиману в середині вересня. Армія окупантів триматиметься за Кремінну якомога довше, тому що для них це логістичний центр.

Відео дня

"Росія побудувала великі нові оборонні споруди в цьому районі та, ймовірно, надасть пріоритет утриманню лінії тут. У Кремлі стверджують, що захоплення цієї території є основним виправданням для війни", - йдеться в огляді розвідки.

Бої за Кремінну: головні новини

Західна преса відзначала, що бійці ЗСУ наближаються до звільнення Кремінної. Деокупація Кремінної прокладе дорогу Силам оборони України до Лисичанська та Рубіжного.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв, що російське командування покинуло Кремінну і відступило до Рубіжного.

У Генштабі ЗСУ не давали коментарів щодо ймовірної деокупації Кремінної.