Українські військові відбили численні атаки росіян / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти за поточну добу зосереджували основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там відбулося 39 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 20 травня. Зазначається, що найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Зокрема, українські військові відбили численні атаки росіян в районі міста Мар'їнка. Також на Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаудару в районі Красногорівки. Окрім цього, під російські обстріли потрапили Гостре, Георгіївка, Мар'їнка та Побєда Донецької області.

Відео дня

На Бахмутському напрямку російські війська продовжують вести наступальні дії, важкі бої тривають за місто-фортецю Бахмут. До того ж, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білої Гори. Росіяни завдали ракетних і авіаційнгих ударів по районах Слов'янська і Дружківки, Бахмута, Іванівського, Білої Гори і Торецька. Загалом від ворожих обстрілів постраждали 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському і Шахтарському напрямках росіяни безуспішно вели наступальні дії. Поблизу Авдіївки, Вугледара і Пречистівки ворогом були завдані авіаційні удари. Також окупанти з артилерії обстріляли райони 8 населених пунктів Донецької області.

На Куп'янському і Лиманському напрямках протягом доби російські загарбники наступальних дій не проводили. Агресор завдав кілька авіаційних ударів, а під артилерійські та мінометні обстріли противника на цих напрямках потрапили 10 населених пунктів Харківщини, 4 - Луганщини, і 3 - Донеччини.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом цієї доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нестерне Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів у Чернігівській, Сумській та Харківській областях", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі також зазначили, що на Запорізькому та Херсонському напрямках російські окупанти продовжують вести оборонні дії. А на Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, сьогодні українська авіація завдала 8 ударів по росіянах на різних напрямках фронту. Також було знищено одну "важливу" ціль окупантів. А наші артилеристи і ракетники уразили 4 райони зосередження особового складу та військової техніки російської армії.

Тим часом, сьогодні вдень ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про захоплення міста Бахмут на Донеччині. Але цю інформацію спростували в Міністерстві оборони України. За словами Ганни Маляр, українські військові "контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор".

Вас також можуть зацікавити новини: