Також зазначається, що російсьпке військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян / скрін відео

Через слабку організацію взаємодії є непоодинокі випадки так званого "дружнього вогню" між підрозділами російських окупантів.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що мобілізований особовий склад російських окупаційних військ вирушає на війну з огляду на оперативну обстановку.

Відео дня

"Командування не зважає на рівень їхньої підготовленості. Таким чином російське військове керівництво намагається утримати лінію фронту. Через слабку організацію взаємодії є непоодинокі випадки так званого "дружнього вогню" між підрозділами противника", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян.

"Так, на Херсонському напрямку відмобілізовані російські військовослужбовці вирізняються поганим екіпіруванням, у більшості відсутнє військове взуття та інші елементи форми одягу та спорядження", - зауважили у Генштабі.

Мобілізація в РФ

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу тоді заявив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

За даними Генштабу ЗСУ, мобілізовані з Росії вже почали прибувати в зону бойових дій на тимчасово захоплених територіях. Вони оснащені засобами захисту, шоломами радянського зразка та зброєю низької якості.

Вас також можуть зацікавити новини: