У Харкові прогриміли вибухи / фото УНІАН, Андрій Марієнко

В ніч проти неділі, 16 липня, російські окупанти вдарили по Харкову. В місті пролунало декілька вибухів. 

Тривогу в Харківській області було оголошено о 01:29. У Повітряних силах ЗСУ попереджали про  загрозу застосування балістичного озброєння.

"Ворог знову прийнявся обстрілювати Харківщину. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Залишайтеся в укриттях", – повідомили у поліції Харківської області.

Відео дня

Інформацію про обстріл Харкова підтвердив також міський голова Ігор Терехов. За даними "Суспільного", в місті було чути три вибухи.

О 01:50 у Повітряних силах знову попередили про загрозу застосування ворогом балістичного озброєння для Харківської, а також Полтавської, Донецької та Дніпропетровської областей.

Оновлено 03:17: Попередньо, у Харкові є "прильоти" у центральній частині міста, повідомляє мер міста Ігор Терехов.

"Один у Шевченківському районі Харкова – без руйнацій, інформації про постраждалих наразі немає.Щодо решти ракетних ударів – працівники ДСНС обстежують території. З високою долею ймовірності можна говорити про те, що по Харкову вдарили ракетами С-300", – додав міський голова.

Оновлено 08:41. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що минулої ночі, близько 1:30, російські окупанти з території Бєлгородської області запустили по Харкову 4 ракети ЗРК С-300.

"2 ракети вибухнули в повітрі, 2 інші ракети влучили в землю на стадіоні та в дорожнє покриття на території Шевченківського району м. Харків. В 4-поверховому будинку вибито вікна. Без постраждалих", - написав він.

Обстріли Харківщини

4 липня російські загарбники обстріляли Первомайський Харківської області. Внаслідок удару постраждали понад 40 людей, серед них – діти. 

За даними правоохоронців, ворог вдарив по Первомайському ракетою "Іскандер". Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що там немає жодних військових чи промислових обʼєктів. 

28 квітня росіяни вдарили по селу Вовчанські Хутори на Харківщині. Жертвами удару стали троє людей. 

Вас також можуть зацікавити новини: