Окупанти намагаються наступати в районі Авдіївки / фото Телеграм-канал Муса Магомедов

Російські окупанти продовжили наземні атаки в Бахмуті і його околицях на тлі локальних контратак з боку української сторони.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що на кадрах з геолокацією видно, що окупанти просунулися між вулицями Маршала Толбухіна та Ірини Левченко на північному заході Бахмута.

За даними Інституту, "вагнерівці" захопили 220 м території в Бахмуті і атакують три основних укріпрайони в північно-західному секторі міста.

Відео дня

Крім того, російські окупанти продовжували наступальні операції вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. У ISW зазначили, що на кадрах з геолокацією видно, що російські війська дещо просунулися вперед в межах 2 км на південний схід від Авдіївки.

Аналітики підкреслили, що пропагандистські воєнкори поширюють дані про те, що, загарбники змінили напрямок ударів по Авдіївці з південного заходу на схід і намагаються наступати на Авдіївку з району Круткої Балки.

Також в ISW вказали, що за останню добу росіяни не завдавали ніяких підтверджених наземних ударів в західній частині Донецької області. "Російські сили обстріляли район Вугледару (30 км на північний захід від Донецька), але не завдавали ударів по населеному пункту", - йдеться у звіті.

Ситуація у Бахмуті

Обстановка у Бахмуті вкрай напружена. Російські окупани ні на хвилину не послаблюють ударів по українських позиціях.

Сьогодні британська розвідка підтвердила відвоювання Силами оборони України не менше одного кілометра території біля Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: