Є ймовірність, що Росія посилить атаки на Часів Яр / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

У можливому літньому наступі РФ, про який раніше згадував президент України Володимир Зеленський, революції не станеться.

Військовий оглядач Денис Попович стверджує, що Москва хоче конкретне місто. Навколо нього Росія розосередила зусилля вже зараз. Ймовірно, у період кінця травня - початку червня, вона продовжить наступати на тих самих напрямках. "Йдеться скоріше про ті напрямки, які вже є", - сказав Попович Radio NV.

На думку аналітика, найбільше турбує на оперативних напрямках Часів Яр: Росія вже тисне на ЗСУ, щоб узяти місто. Якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, РФ зможе просунутися в бік Костянтинівки, Слов'янська, Краматорська, Дружківки.

Відео дня

"Це остання велика агломерація Донецької області, яка перебуває під контролем України", - пояснив значення Часового Яру Попович.

Водночас оглядач вважає: попри значні сили, які залучила РФ поблизу Часового Яру, для просування і повної окупації Донецької області їй потрібно ще більше сил.

За поточних темпів агресора Часів Яр точно вистоїть ще кілька місяців. "І кілька років вони такими темпами просуватимуться до Слов'янська, Краматорська... Їм потрібні якісь рішучі дії, які б допомогли просунутися швидко", - оцінив він.

Що говорять про наступ РФ експерти та аналітики

Після слів Зеленського про ймовірний масштабний наступ РФ, перспективи ворога стали активно обговорювати українські експерти та аналітики. Зокрема, полковник запасу ЗСУ Петро Черник говорив: жодних передумов хвилюватися немає. Після захоплення Авдіївки війська РФ фактично зупинилися. На думку Черника, поки що Росія не показала глибоких проривів оборони ЗСУ або ж суттєвого стягування сил на фронт.

Водночас військовий експерт Олексій Мельник у квітні висловив протилежну думку. "На одній із ділянок буде... спроба прориву", - сказав він українським ЗМІ.

Вас також можуть зацікавити новини: