У Московській і Ленінградській областях РФ посилила приховану мобілізацію / фото ГУР МО

Росія посилила приховану мобілізацію у Московській і Ленінградській областях. Влада проводить агітаційну кампанію і мотивує чоловіків підписувати контракти, щоб вирушати на війну в Україну.

Про це повідомили на офіційному сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Раніше основними "донорами" солдатів були Бурятія, Тува, республіки Кавказу та інші несприятливі регіони. Однак їх мобілізаційний потенціал виснажився, тому РФ активізувала агітацію в Московській і Ленінградській областях.

Відео дня

Відповідальними за приховану мобілізацію призначені місцеві губернатори. Основа всієї кампанії із залучення чоловіків в армію — це реклама. Потенційних бойовиків агітують в інтернеті, ЗМІ, на телебаченні і по радіо.

Людей заманюють високими зарплатами. Чоловікам, які підпишуть контракт, обіцяють виплачувати 240 тис. рублів на місяць. А під час простою — 30-45 тис. У військо набирають всіх бажаючих, навіть частково придатних. Контракт нібито підписується тільки після проходження психологічних тестів і медкомісії, але в Росії це звели до формальностей для набору максимальної кількості "гарматного м'яса".

В даний час основна частина бажаючих з Москви і області укладає контракти на базі військової частини 73621 (1 танкова армія) ЗС РФ – Одинцово, мікрорайон Баковка, Московська область. Після укладення контракту проводиться підготовка контрактників тривалістю від 10 днів до місяця. Головна увага зосереджена на тренуванні екіпажів танків Т-72Б3.

Надалі новоспечених "контрактників" відправляють в 56-й центр підготовки молодших спеціалістів мотострілецьких військ (в/ч 71717), який знаходиться в Сертолово Ленінградської області для проходження поглибленої підготовки.

Як повідомляв УНІАН, президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності армії в 2023 році на 140 тисяч осіб. У Міноборони України вже висміяли це рішення.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: