ЗСУ знищують важливі об'єкти ворогу у Криму / фото УНІАН

Військово-морський експерт Defence Express, капітан першого рангу у відставці Володимир Заблоцький заявив, що у російських загарбників виникли проблеми через знищення штабів Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі та біля нього.

В ефірі Radio NV він пояснив, що знищення цих об'єктів було частиною безперервного ланцюжка дій українських військ, який почався ще з визволення острова Зміїний.

"Поступово ми робили своє. Ми спочатку звідти відтіснили противника, змусили його тікати, робити "жест доброї волі". Притиснули його до узбережжя Криму, а зараз поступово витискаємо його з усього узбережжя на схід. Удари по штабах відбулися після того, як було нейтралізовано ППО противника — ті ж самі С-400 на Тарханкуті біля Євпаторії. Слід зважати на це. І лише після цього наші бомбардувальники, носії ракет SCALP або Storm Shadow, змогли підійти ближче і випустити ракети. Зона пуску була ближче до узбережжя Криму. І противник в останній момент, якщо і бачив, то реагувати вже не міг. До того ж там багато чого було зроблено, щоб ракети досягли своєї цілі", — розповів експерт.

Відео дня

За словами Заблоцького, штаби — це мозок флоту, який дошкуляє Україні ракетними ударами. Крім того, у командному пункті у Верхньосадовому, який першим потрапив під ракетний удар, на момент ураження була чергова зміна на чолі з генералом та вищими офіцерами штабу Чорноморського флоту.

"Є деякі дані, які підтверджують, що їх було просто знищено всередині бункера цього. Це таке. Можливо, вони таких генералів ще привезуть з інших флотів. Але було знищено дороговартісне обладнання зв’язку, яке неможливо відновити дуже швидко. А тим паче в умовах, в яких перебуває Росія", — додав він.

Експерт зазначив, що після цього окупанти перевели режим управління флотом у штаб Чорноморського флоту в Севастополі. Однак внаслідок другого ракетного удару будівля, в якій він розташований, розкололася навпіл та загорілася, "а це, в свою чергу, зводить нанівець спроби якось здійснювати управління кораблями і силами флоту". Йдеться про сили Чорноморського флоту Росії як на морі, так і на суходолі, зокрема про два флотські аеропорти та морську піхоту, а також кораблі в Азовському морі.

"З початку серпня створено військово-морський район зі штабом у Маріуполі. Туди, до речі, перекинули подалі від Севастополя три великі десантні кораблі. Зараз, після знищення не лише штабу, а і апаратури, зв’язку, у противника будуть серйозні проблеми", — наголосив Заблоцький.

Водночас сама РФ останнім часом не використовувала флот для завдання ракетних ударів по Україні.

Ситуація у Криму - останні новини

У ГУР заявили, що українські сили оборони можуть здійснити операцію із розривом Сухопутних зв'язків між Росією і окупованим Кримом ще до настання зими.

22 вересня ЗСУ уразили штаб Чорноморського флоту в Севастополі, виникла пожежа. Також під атакою опинився запасний командний пункт ЧФ.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російська протиповітряна оборона в Криму не може впоратися із ракетами західного виробництва, які отримала та використовує Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: