Євген Дикий прокоментував підготовку Росією нових десантно-штурмових бригад / фото ua.depositphotos.com

У Росії почали готувати нові десантно-штурмові бригади і одна з них – 49-та ОДШБ вже нібито воює на Запорізькому напрямку в Україні. Ветеран АТО, колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував таке "посилення" окупаційних військ РФ. 

Як пише "24 канал", нові десантно-штурмові бригади РФ будуть повинні діяти як спеціалізовані підрозділи з десантування та розвідки в тилу української оборони. Ймовірно, особовий склад буде перекидатися вертольотами. 

"Вертолітні десанти – це ще радянська класика. Перше, що згадалося – захоплення Кабульського аеропорту, з якого починалася радянська окупація Афганістану. А у нас на свіжій пам'яті бої за Гостомельський аеропорт. Тоді було залучено близько 100 вертольотів одночасно. Унікальна за масштабом операція, навіть американці такого не робили", – зазначив Євген Дикий. 

Відео дня

На початку вторгнення окупанти так і не змогли захопити Гостомельський аеропорт, після чого техніка повинна була рушити на Київ. І російський десант провалився навіть з урахуванням абсолютної переваги і відсутності засобів для їх знищення в українських військових. 

"При тому яке у нас зараз ППО – на що тут можна сподіватися? У них вже майже не працюють ударні вертольоти, які були другою найбільшою проблемою після замінування в 2023 році. Вони вже не працюють, тому що ми отримали ATACMS хоча б на 160 кілометрів, і відігнали їх з тих аеродромів, які входять в цей радіус", – звернув увагу ветеран АТО.

За його словами, ударами ATACMS по трьох аеродромах РФ Україна фактично вирішила проблему ударних вертольотів. І щільність української ППО зараз така, що навіть фронтова авіація окупантів не ризикує перетинати лінію фронту, а лише запускають Каби. Збиття російських вертольотів буде практично стовідсотковим. 

"У цій ситуації ставити ставку на вертольоти десанти – дуже наївно", – констатував Дикий.

Війна в Україні: це варто знати

14 січня українські військові знищили російський літак-розвідник А-50 і пошкодили борт Іл-22. За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, на борту знищених літаків міг летіти генерал

Тим часом бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія " Олександр Тарнавський заявив, що росіяни збільшили атаки з використанням бронетехніки на Таврійському напрямку. В операційній зоні "Таврія" ворог завдав 20 авіаційних ударів, провів 49 бойових зіткнень та здійснив 919 артобстрілів.

Вас також можуть зацікавити новини: