Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявляє, що у Росії вичерпуються можливості для продовження ведення війни проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін повідомив на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-10"), яке відбувалося у віртуальному форматі.

За словами глави Пентагону, сьогодні на засіданні союзники і партнери знову підтвердили єдність і рішучість з метою підтримки боротьби України за свободу. Участь у засіданні брали більше 50 країн.

Відео дня

"Усі вони розуміють, що битва України для самооборони від російської агресії є життєво важливою для усіх, хто цінує основні принципи суверенітету, самовизначення і свободи", - сказав Остін.

Як сказав міністр оборони США, український міністр Олексій Резніков розповів про подальші кроки українського спротиву російській загарбницькій кампанії і наголосив на невідкладній терміновості підтримки України з боку членів Контактної групи.

"Росія сподівається розгромити Україну у війні на виснаження, але Україна отримує поставки з понад 40 країн. Тим часом, Росія вимушена залежати від Ірану і Північної Кореї та змушена використовувати техніку з часів Другої світової війни. Тож, у Росії вичерпуються можливості і зменшується кількість друзів", - сказав Остін.

Він зауважив, що президент РФ Володимир Путін за рік війни тепер має докази, що Сполучені Штати і Контактна група будуть підтримувати право України на самооборону на довгострокову перспективу.

"Але Путін досі сподівається, що він зможе виснажити Україну і перечекати нас. Тож, ми не можемо відступити і не будемо", - наголосив міністр оборони США.

Остін додав, що Україна не має марнувати час.

"І я чітко сьогодні почув, що наші колеги-члени з Контактної групи також знають, що ми повинні швидко і повноцінно виконувати наші обіцянки та зобов'язання. І це стосується постачання броньованих можливостей на поле бою, і навчання українських солдатів, забезпечення запасних частин і підтримки з обслуговування (техніки), необхідних для застосування нових систем якомога скоріше", - підкреслив Остін.

Він запевнив, що в рамках Контактної групи учасники будуть і надалі шукати можливості для надання Україні нових видів допомоги.

Війна в Україні - останні новини

За минулу добу знищено 980 російських загарбників. Загальні бойові втрати супротивника з 24 лютого 2022 року до 15 березня 2023 року орієнтовно склали близько 161520 загарбників.

Авіація Сил оборони України за 15 березня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ. Українські воїни збили ворожий літак Су-25.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що російські окупанти продовжують атакувати Сили оборони України по всьому фронту, але ситуація контрольована.