У Росії заговорили про переговори на тлі контрнаступу ЗСУ, але без погроз не обійшлося

За словами міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова,"чим більше відкладається процес, тим важче буде домовитися".

На тлі успішного контрнаступ ЗСУ на Харківщині та Херсонщині в Росії заговорили про переговори. Нібито РФ від них не відмовляється і готова до дипломатичних бесід. Однак без традиційних погроз в дусі "пізніше важче буде домовитися" не обійшлося.

Про переговори згадав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у бесіді з пропагандистським прокремлівським каналом "Росія-1".

"Наша позиція була викладена президентом. Ми не проти переговорів, ми не відмовляємося від переговорів", — заявив Лавров.

Потім міністр використав традиційний російський шантаж. За його словами, " чим більше відкладається [дипломатичний] процес, тим важче буде домовитися".

"Тут є вже свіжий історичний приклад, коли в Стамбулі в кінці березня була досягнута домовленість, причому на основі пропозицій, які внесла українська делегація. Ми підтримали цей підхід. Українці самі від нього відмовилися. Була за два дні влаштована "провокація в Бучі". Ми, до речі, досі не можемо отримати інформацію, яку ми просимо у західних колег", — додав Лавров.

Нагадаємо, на тлі успішного контрнаступу провідна пропагандистка Кремля Маргарита Симоньян почала натякати на примирення, про що УНІАН писав у своєму Telegram-каналі. Тим часом президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до народу 11 вересня заявив, що переговори з Росією про завершення війни неможливі. Агресор не має адекватних позицій і може порушити домовленості.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: