РФ лякає світ ядерною зброєю / фото PolitRussia.com

Росія виводить у Чорне море кораблі Північного флоту з тактичним ядерним озброєнням, що не може не лякати. Та представник української розвідки при Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону заспокоїв: РФ не вдасться до натискання на "ядерну кнопку".

"Рашисти можуть продовжити ядерний шантаж, але в цілому, як й інші псевдобліцкриги, ця історія не спрацювала. Ні Україна не злякалася, ні світ", - каже він.

Юсов переконаний, що всередині російської верхівки розуміють, що це - гра з вогнем. Й "наближення підстаркуватого чийогось пальця до "червоної кнопки" означатиме крах Росії, додав представник розвідки.

Відео дня

"Погрожувати можуть, підхмелений Медведєв може написати ще багато гнівних постів, але це вже нікого не злякає", - запевнив Юсов.

Кораблі РФ вперше за 30 років вийшли у море з ядерною зброєю - що відомо

Як повідомила напередодні норвезька розвідка, вперше з моменту розпаду СРСР кораблі Північного флоту Росії вийшли у море з тактичною ядерною зброєю на борту.

"Основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах і надводних кораблях Північного флоту... Зростає як ймовірність непорозуміння між Росією і НАТО, так і ризик ненавмисних інцидентів, що, своєю чергою, підвищує ризик ескалації", - йдеться у доповіді.

Зазначається, що тактична ядерна зброя становить серйозну загрозу в сценарії потенційного протистояння Росії та НАТО.

У грудні 2022 року Путін заявив, що "загроза ядерної війни наростає". При цьому він також запевнив, що Росія не застосує ядерну зброю першою

У Держдепартаменті назвали нові "ядерні" загрози Путіна "пустопорожніми".

Вас також можуть зацікавити новини: