У війні з РФ почався переломний момент: Жданов розповів про ситуацію на фронті (відео)

Жданов зазначив, що на сьогодні темп наступу ЗСУ набагато перевищує темпи наступу, які показувала РФ.

Сили оборони України ведуть успішні контрнаступи на Харківському напрямку. Завдяки впевненим і злагодженим діям ЗСУ за підтримки місцевого населення наші війська просунулися практично на 50 км за три дні.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в YouTube, аналізуючи ситуацію на фронті.

"День контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку можна вважати початком переломного моменту і переходом війни в третю стадію - стадію контрнаступальних дій ЗСУ. Це буде не так швидко, як нам хочеться, поступово. Але сам факт: ми вже почали вирішувати питання щодо розгрому російських військ і звільнення нашої території. До цього у нас був етап позиційної війни: все літо ми провели на цій стадії, навіть трохи відступали", - зазначив він.

Жданов зазначив, що на сьогодні темп наступу ЗСУ набагато перевищує темпи наступу, які показувала РФ, особливо на другому етапі війни, саме позиційної війни - протягом літа.

"Нагадаю, що за 35 діб на Бахмутському напрямку російські війська просунулися на 10 км (це було в липні, за оцінками Американського інституту вивчення війни). Ми за три дні пройшли 50 км. Плацдарм розширюється. Ми практично дійшли - є фото, але немає офіційного підтвердження з боку Генштабу - до міста Куп'янськ і наші війська знаходяться на об'їзній дорозі. На сьогодні ISW висловив думку, що ЗСУ можуть до кінця тижня або в найближчі 72 години можуть звільнити Куп'янськ. Зараз місто знаходиться під повним вогневим контролем українських військ", - говорить експерт.

За його словами, це може свідчити про те, що угруповання російських військ в районі Ізюма - воно оцінюється приблизно в 10 тисяч військовослужбовців - можна вважати в оперативному оточенні ЗСУ.

"Але російське командування підтягує резерви. Зараз є інформація, що з усіх боків, все що можна підтягнути, стягується на Слобожанський напрямок в районі Куп'янська, щоб зупинити або хоча б якось вирівняти ситуацію з просування ЗСУ", - попереджає Жданов. 

Нагадаємо, у свіжому зведенні від Генштабу були присутні відомості про успіхи українських захисників на Харківщині. Вони відсунули ворога на 50 кілометрів, а вчора наші воїни відзвітували про взяття під контроль Балаклії.

Вас також можуть зацікавити новини: