Тренування українських морпіхів / фото ВМС ЗСУ / Інформагентство АрміяInform

У Військово-морських силах Збройних сил України показали процес тренування українських морських піхотинців. Зазначається, що весь особовий склад, який прибуває у район бойових дій для підсилення морпіхів, обов’язково проходить вишкіл на полігоні під керівництвом військових інструкторів.

"Підсилення, яке до нас прибуває, в обов’язковому порядку проходить полігонні тренування. І хоча дехто з військових вже має досвід бойовий дій, ми усіх, без виключення, готуємо та намагаємося підтягнути під загальний рівень нашого підрозділу", – цитують керівника занять на псевдо "Богун" на сторінці ВМС ЗС України в Facebook.

За його словами, тренування завжди підвищують виживаність особового складу на полі бою та значно покращують успішність виконання бойових завдань.

Відео дня

Українські морські піхотинці відточили стрільбу з різних відстаней, переміщення на полі бою, переміщення в складі груп, захоплення та штурм об’єкта силами вогневого прикриття та силами маневреної групи, а також зачистку траншеї. Крім того, захисники навчаються у складі відділення вірно тримати оборону своїх позицій.

Інструктори наголошують, що під час подібних занять потрібно першочергово визначити здібного лідера, який зможе за собою вести підлеглих. Вдале виконання бойового завдання багато в чому залежить від командира.

На фінальному етапі тренувань морпіхи вивчали поетапність штурму будівлі та подальшу її зачистку. Інструктор зауважив, що правильний захід в будівлю – це вже 80% успіху.

"Хоч я і пройшов навчання за кордоном та мав досвід нищення рашистів у Мар’їнці, зараз здобуваю нові знання на полігоні. Наші інструктори діляться своїм досвідом, розповідають нам про різні нюанси оборони та штурму. Наводять різні приклади з реальних боїв, діляться тактикою нашого противника та як його можна дезорієнтувати. Все це беру собі на "озброєння". Впевнений, ці знання мені обов’язково стануть у нагоді під час наступного виконання бойового завдання", – наголосив морський піхотинець Сергій.

Війна в Україні: робота ВМС ЗСУ

Українські морські піхотинці беруть активну участь у бойових діях та ліквідації російських окупантів. Так, за добу, 24 березня, було ліквідовано 18 загарбників. Водночас за попередню добу морпіхи знищили 20 окупантів та ворожий бронетранспортер. 

У лютому упродовж тижня військовослужбовці ВМС ЗСУ знищили 278 супротивників, вісім ворожих танків, 14 бойових броньованих машин, 13 одиниць автомобільної техніки, два міномети та 14 артилерійських систем.

Вас також можуть зацікавити новини: