Україна звільнить Крим / фото УНІАН, Євгеній Кравс

Серед російських військових та колаборантів вже ширяться панічні настрої через те, що ЗСУ можуть скоро зайти на територію анексованого Криму

Як  розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в ефірі Апостроф TV, деокупація півострова може відбутися за херсонським сценарієм.

"В окупантів зараз паніка та страх щодо того, що ми дипломатично та військово зайдемо на територію Криму. Коли різні експерти та аналітики прогнозують, що є реальність нашого заходу в Крим – це правда, і Херсон показав, що ми можемо це зробити. Я був вже у Херсоні і чув про наші можливості, наскільки потужні, що Олешки та Скадовськ зараз також дуже небезпечні для окупантів. Думаю, що по Криму буде такий же сценарій, як і по Херсону", - сказав Чийгоз.

Він наголосив, що коли паніка є у військових та колаборантів, то вона доходить і до цивільного населення.

"Наші військові показують, що зараз для окупантів немає захищених місць", – наголосив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Війна в Україні: питання Криму

Зазначимо, питання Криму є одним із ключових у російсько-українській війні. Так, 17 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський розповів, що може так статися, що Україна поверне Крим дипломатичним шляхом. Водночас полковник ЗСУ у такий сценарій не вірить взагалі.

Раніше генерал говорив, що Україна може звільнити окупований Росією Крим вже в наступному році.

Останнім часом в окупованому Криму спостерігається активне пересування колон російської військової техніки з боку окупованої Херсонської області в напрямку Кримського мосту. 

Вас також можуть зацікавити новини: