Наступ ЗСУ здивує всіх, каже майор запасу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Після витоку "секретних даних" про контрнаступ ЗСУ з'явилася інформація, що Україна змушена була змінити військові плани. Як заявив в інтерв'ю "Обозревателю" майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, у цих документах не було "дуже таємної" інформації.

Він зазначив, що там не було вказано, де саме та як ЗСУ йтимуть у контрнаступ. Там багато інформації, але здебільшого про постачання озброєння Україні. Тобто там просто скомпільована інформація з різних джерел по суті.

Гетьман допускає, що Генштаб дійсно міг змінити дещо плани з контрнаступу.Також він звернув увагу на те, що у нашого командування є кілька варіантів військових операцій: не працює один - беруть інший.

Відео дня

"Отже, впевнений, що цей витік нічого не змінив. Один варіант могли відкласти й взяти інший", - каже майор запасу й додає, що дії ЗСУ під час контрнаступу здивують ворога.

"Ми очікуємо, що контрнаступ – це якийсь один потужний удар, як було за часів Другої світової війни. Ні, все буде відбуватися так, як ми навіть не можемо собі уявити", - підсумував Гетьман.

Витік "секретних документів" про контрнаступ ЗСУ

Видання NYT 7 квітня з посиланням на джерела в Пентагоні заявило, що в мережу "злили" нібито "засекречені документи" щодо контрнаступу ЗСУ.

Згодом видання CNN повідомило, що Україна нібито була змушена змінити свої військові плани через публікацію цих документів.

Своєю чергою, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес переконаний, що витік секретних документів не позначиться на контрнаступі ЗСУ. 

ЗМІ дізналися, що 21-річного військовослужбовця Массачусетської повітряної Національної гвардії Джека Тейшейру, який злив "секретні дані" Пентагону, вдалося вирахувати за фото.

Вас також можуть зацікавити новини: