На Донбасі воїни ЗСУ стримують навалу орди / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Воїн батальйону "Свобода" Нацгвардії України Ярослав Лисенко повідомив, що окупанти атакують на Донбасі та намагаються зайняти сірі зони, але безуспішно.

"Навколо Авдіївки ведуться важкі бої, там зараз найбільш напружена ділянка Донецького фронту. Це все межує з населеними пунктами Піски, Водяне, які є однією лінією, та захищає нас з півдня від ворога. Мар'їнка і Курахове є нашими, а це 15-20 км від Донецька, тобто ми практично нічого не втратили й тримаємося", - сказав захисник України для "Еспресо".

Лисенко зазначив, що зараз немає тієї артилерійської навали противника, як це було у квітні.

Відео дня

"Ворог здійснює якісь атаки та намагається зайняти сірі зони, але ніякого успіху росіяни тут не мають, а тимчасово зайняті противником 300 чи 50 метрів – це смішно. Лінія зіткнення гнучка та жива, відповідно, може рухатися. Головне наше завдання – зберегти особовий склад, тому можемо відступити за якесь кукурудзяне поле, але потім ми  відіб'ємо вже півтора кілометра завдяки західній артилерії", - пояснив Лисенко.

Війна в Україні: ситуація на Донбасі

Раніше неодноразово наголошувалося, що поблизу Бахмута тривають найзапекліші бої на фронті. Проте, за даними і Генштабу ЗСУ, і міжнародних військових аналітиків, РФ перебільшує свої успіхи на цьому напрямку. Окупантам потрібно зобразити перемогу хоч де-небудь. ЗСУ тримають оборону, а 24 жовтня стало відомо, що українські сили відбили бетонний завод на східній околиці Бахмута. 

Відомо, що Росія стягнула під Бахмут всі можливі військові підрозділи, які будують лінію оборони, бо бояться наступу українських сил. Ворог пройти позиції не може, чисельні втрати у окупантів фіксуються фактично щоденно.

Раніше в Міністерстві оборони України оприлюднили відео з позицій українських військових під Бахмутом Донецької області.