У ЗСУ назвали причини активізації ворожих ДРГ на Херсонщині / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Застосування диверсійно-розвідувальних груп російськими окупантами у гирлі Дніпра на Херсонщині є постійною тактикою ворога. Так росіяни намагаються виснажувати Сили оборони та тиснути на населення деокупованої частини області. 

Коментуючи в ефірі телеканалу FREEДОМ інформацію про те, що Збройні сили України знищили п’ять легкомоторних човнів із ДРГ в районі островів у гирлі річки Дніпро начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що в такий спосіб окупанти також виснажують Сили оборони.

"Це постійна їхня тактика. У тому, щоб виснажувати Сили оборони, щоб перевіряти глибину і міцність нашої оборони, зокрема розхитувати загальний психологічний стан мирного населення, яке, за їхнім задумом, не повинно відчувати себе спокійно на деокупованому правобережжі. Тобто це створення постійної загрози не тільки артилерійських обстрілів, але й такого ефекту присутності ворога, які намагаються тиснути на те, що вони обіцяли: "Ми повернемося". Але це якраз така тактика дії, яка, в принципі, в нашій протидії виглядає як неуспішна, недосконала, програшна", – пояснила вона. 

Відео дня

За словами Гуменюк, оперативна обстановка на півдні України залишається досить складною. Російські окупанти не припиняють обстрілів мирного населення.

"Проте вона (ситуація – ред.) контролюється Силами оборони, які дають відповідну відсіч і продовжують контрбатарейне протистояння. Лінія фронту, як і раніше, проходить через Дніпро, тому це основний вид боротьби зараз і основна мета – це виснаження сил і морального духу ворога", – додала Гуменюк.

Ситуація на Херсонщині

Після деокупації правобережної частини Херсонщини російські окупанти не припиняють обстрілів населених пунктів. Це спонукає людей виїжджати в більш безпечні місця. Так, у Херсоні через постійні обстріли залишилось близько 20% відсотків жителів

У британській розвідці зазначили, що точно пояснити мету постійних обстрілів звільнених населених пунтків Херсонщини складно. Проте, ймовірно, командири, імовірно, мають за мету погіршити моральний дух цивільних і стримувати будь-які українські контратаки через Дніпро.

Вас також можуть зацікавити новини: