ЗСУ ефективно стримують ворога / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російська армія першочергово планує захопити Луганську та Донецьку області. 

Після чого загарбники можуть націлити на взяття всієї Запорізької області, заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

За його словами, після низки поразок російським військовим залишається лише на тактичному рівні здобувати якісь "перемоги".

Відео дня

"Оскільки протягом усієї війни і навіть раніше одним із наративів російської пропаганди було так зване "звільнення Донбасу", то зрозуміло, вони хочуть вийти на кордони Луганської та Донецької області. І, вийшовши на ці кордони, в їх планах можливо, далі вони б хотіли повністю захопити Запорізьку область, по їхніх законах це ж нібито "територія РФ", - вважає Череватий.

Він наголосив, що завадять діям агресора ЗСУ, які до цього зривали всі так звані "плани противника" і далі робитимуть це, а також докладуть зусилля для того, щоб у ворога більше не було таких намірів.

Череватий додав, що зараз у Луганській області російські війська зазнають поразок і більше обороняються ніж атакують.

Війна в Україні: останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, станом на 20 листопада втрати противника серед особового складу досягли 84210. З них 330 окупантів було ліквідовано за минулу добу.

За даними Генштабу, командування російських окупантів планує перекинути на Донбас окремі підрозділи, які були на Херсонщині

У Міноборони України спрогнозували, що розв'язана Росією війна проти України може закінчитися до кінця весни 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: