ЗСУ мають скоро піти у контрнаступ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Існує кілька варіантів контрнаступу ЗСУ, серед них - прорив на певних ділянках фронту, потужні удари по російських окупантах та їхня втеча. Ймовірно, він стосується окупованих нині територій півдня країни. Другий варіант – атаки на рашистів на Донбасі та їхнє вигнання звідти.

Про це заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж, повідомляє "Обозреватель". За його словами, зараз всі сили та засоби Заходу будуть спрямовані на підтримку України.

Маломуж каже, що розглядається безліч варіантів контрнаступу української армії, серед них, ймовірно, повільне просування на півдні. Або, можливо, потужні удари, які призведуть до втечі окупантів.

Відео дня

"На цьому фоні українська армія звільняє вже цілі регіони та сектори – Запорізьку, Херсонську області – та захід до Криму. Це перший формат", - каже генерал армії.

Другий формат - контрнаступ на сході з фланговими ударами, й тиловими, і фронтовими, що дасть можливість розбити рашистів та йти далі, як це було на Харківському напрямку.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

Раніше в уряді заявляли, що український контрнаступ можуть почати не навесні, а влітку. Представники України переконані, що ЗСУ вдасться звільнити всі окуповані території.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що в України напрацьовано кілька планів майбутнього контрнаступу, проте рішення про початок операції буде ухвалено в останній момент. 

Вас також можуть зацікавити новини: