Годжес назвав умову завершення війни в 2023 році / фото УНІАН

Колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес вважає, що війна в Україні може завершитися до кінця 2023 року. Проте для цього США та інші країни Заходу мають ухвалити відповідне політичне рішення і забезпечити Україну всім необхідним для перемоги.

"Перемога може настати цього року. Багато в чому це залежить від США та деяких інших західних країн, які твердо заявлять про бажання, щоб Україна нарешті перемогла. І якщо ми ухвалимо політичне рішення, тоді війна закінчиться до кінця року, адже ми забезпечимо Україну всім необхідним. Більше не буде жодних виправдань, напівмір. Ми візьмемо і зробимо справу. І я вірю в таку можливість", – наголосив Годжес в інтерв'ю головному редактору видання "Гордон" Олесі Бацман.

Водночас, за його словами, якщо такого рішення не буде, існує ймовірність, що війна продовжиться і в наступному році.

Відео дня

Війна в Україні: прогнози

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков вважає, що армія РФ не витримає контрнаступу Збройних сил України. Він заявив про ймовірність завершення війни вже у 2023 році.

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман таку думку не поділяє. За його словами, бойові дії продовжаться і в 2024 році.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наприкінці березня 2023 року також висловив думку, що війна в Україні не закінчиться найближчим часом. Він наголосив, що для цього необхідне виведення окупаційних військ РФ з території України.

Вас також можуть зацікавити новини: