2 січня росіяни використали" кинджали " по максимуму / фото КГВА

Російська Федерація 2 січня запустила по Україні стільки гіперзвукових ракет "Кинджал", скільки за весь 2022 рік. Окупанти можуть здійснить ще дві-три такі масовані атаки

"Особливих відмінностей з атакою 29 грудня я не побачив. Єдине, що неприємно вразило – це кількість ракет "Кинджал" з літаків МіГ-31. Якось так вважалося, що у росіян менше боєготових літаків такого типу. Сьогодні вони по максимуму підняли в повітря літаки. 10 пусків "Кинджалів" – це стільки скільки за весь 2022 рік було. У минулому році тільки 15, здається, запустили. А тут одноразово така кількість", - розповів експерт Валерій Романенко в ефірі телемарафону

Він вважає, що росіяни використовували "Кинджали" по максимуму, тому що сподівалися пробити українську оборону. Водночас експерт вказав, що Росії надовго запасів ракет не вистачить.

Відео дня

"Росіяни можуть зробити ще два-три таких масованих запуску. А потім їм доведеться або робити перерву або переходити до запусків на тлі "шахедів". Масований запуск "шахедов" і на їх тлі ще з десяток ракет. Надовго у Росії запасів ракет не вистачить", - підсумував Романенко.

Удар Росії 2 січня 2024 - головні новини

2 січня росіяни вдарили по Україні іранськими дронами і різними ракетами, в тому числі "кинджалами". Основний удар припало на Київ і Харків. Сили ППО збила понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 і 10 Х-47м2 "Кинджал".

Видання Forbes підрахувало, що сьогоднішня атака обійшлася Москві приблизно в 620 мільйонів долар. 

Вас також можуть зацікавити новини: