ЗСУ знищили вв Джанкої одну з кращих ППО росіян / колаж УНІАН, фото із соцмереж, кадр з відео

Оприлюднені в мережі знімки враженого українськими ракетами аеродрому росіян в окупованому Джанкої свідчать, що ЗСУ перейшли до нової витонченої тактики ударів. Про це пише військово-аналітичний портал Defense Express.

Так, оприлюднені супутникові знімки не просто підтверджують факт ракетного удару, але вказують на його точне місце – майданчик з розгорнутим комплексом С-400 і майданчики зі снарядами. Також на знімках помітно сліди розльоту боєприпасів внаслідок вторинної детонації боєкомплекту.

Як зауважують аналітики, хоча прямий удар і припав на систему ППО та склади боєприпасів, ймовірно, вони не були головною метою атаки. В Defense Express вважають, що ЗСУ застосували дещо хитрішу тактику ударів.

Відео дня

"Суть цієї стратегії можна описати так – бити по (на перший погляд) другорядним об’єктам з тим, щоб прискорити вивід із строю головної цілі. (...) ЗСУ могли цілити саме по майданчиках із ЗРК та боєкомплектом із розрахунку, що вторинна детонація може заодно суттєво пошкодити авіатехніку на аеродромі", – йдеться у публікації.

Крім того, на думку аналітиків, сам факт удару по джанкойській авіабазі принаймні на певний час зробить цей район безпольотною зоною для російської авіації.

Удар по аеродрому в Джанкої

Як писав УНІАН, в ніч проти 17 квітня ЗСУ завдали удару по аеродрому в окупованому Джанкої на півночі Криму. Там зокрема базуються російські вертольоти Мі-8, Мі-25М, Мі-28 і Ка-52.

Згодом стало відомо, що внаслідок удару було знищено чотири пускові установки ЗРК С-400; три радіолокаційні станції та апаратуру спостереження за повітряним простором "Фундамент-М".

Також в ГУР стверджували, що постраждала авіаційна техніка росіян, але кількість – невідома.

Вас також можуть зацікавити новини: