Зеленський назвав, що вказує на непричетність Україна до атаки на Кремль / скриншот

Президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив, що наша країна не причетна до атаки по московському Кремлю на початку місяця. Під час зустрічі з представниками італійських ЗМІ він заявив, що якби Україна атакувала Кремль дронами, то цього б не приховувала.

"Це точно не наш дрон. Йому (Путіну – УНІАН) хочеться це показати. … Мотиваційних кроків для радикальної частини свого суспільства у нього все менше і менше. Йому потрібно було завдати удар по нам. І він завдав удар по нам. Він, його оточення, я не знаю хто запускав цей дрон. Але тим не менше, ми тут ні до чого. Я скажу вам відверто, якщо ми б до цього мали відношення, то ми б сказали – чого нам боятися. В чому тут жах для нас? Він щоденно нас бомбить", – додав Зеленський.  

Зеленський наголосив, що Україна має чітку позицію щодо неприпустимості ударів по мирному населенню в РФ. До того ж, в цьому питанні є і домовленості з партнерами. 

Відео дня

"В нас чесно кажучи, є деякі вимоги від наших партнерів, які давали зброю", - сказав він і уточнив, що надана зброя може використовуватися по російських окупантах на українській території.

Атака дронами на Кремль - реакція України

В ніч на 3 травня стало відомо, що нібито було завдано удару по Кремлю. В мережі з’являлися відео передбачуваної атаки, на яких можна було побачити вибух над куполом Сенатського палацу у Кремлі.

Російська сторона звинуватила Україну у спробі вбити російського диктатора Володимира Путіна, хоча йому не було завдавно шкоди – в момент вибуху його не було в Кремлі.

В Україні причетність до цих ударів заперечили. Зокрема, президент України Володимир Зеленський зазначив, що цей удар міг бути російською операцією, яку здійснили для виправдання ударів по українським територіям.

Вас також можуть зацікавити новини: