За атакою на нафтобазу Росії у Курській області стоїть ГУР, заявляють ЗМІ / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

За атакою на нафтобазу Росії у Курській області стоїть Головне управління розвідки України.

Про це джерела у спецслужбах повідомили українським ЗМІ. Йдеться про атаку на стратегічний об'єкт РФ в ніч на 15 лютого. Також факт причетності ГУР підтвердило власне джерело УНІАН. 

"Атака на нафтобазу в Курській області була операцією Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Цілі уражено", - сказав співрозмовник.

Відео дня

Вночі кадри "страшного" полум'я на нафтобазі "Польова" у Курській області облетіли усю мережу. Там внаслідок вибуху зайнялася потужна пожежа. 

Що відомо про удар по нафтобазі

Вночі росіяни писали у мережі про пожежу в районі села Польова (Курська область). Зазначалося, що горить резервуар місцевої нафтобази. Для ліквідації наслідків задіяли близько 9 пожежних машин. 

Водночас губернатор Курської області РФ Роман Старовойт казав, що в ніч на 15 лютого Україна "атакувала" РФ безпілотниками. Також він підтвердив, що дрон влучив по нафтобазі. 

Пізніше тривога пролунала по всій Україні: ймовірно, Росія вирішила помститися, - окупанти запустили в рамках ракетного удару 26 боєголовок. Українські сили ППО ліквідували 13 цілей. Серед них були ракети "Калібр" та "Іскандер".

Вас також можуть зацікавити новини: