Мусієнко прокоментував удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі / скріншот

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко прокоментував удар по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі. Зараз ЧФ РФ спроможний здійснювати лише біля 20% своїх функцій. 

"Те, що відбувається в Севастополі, – це підсумок блискучих дій українських Сил оборони, підготовка яких становила не один тиждень і навіть не один місяць. Ми бачимо блискучу реалізацію, яка полягає в тому, щоб знищити засоби протиповітряної оборони, знищити радари, як наслідок, засліпити і завдавати ударів по військових об’єктах, зокрема, по "перлині" – Чорноморському флоту Росії", – пояснив Мусієнко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Станом на зараз, як сказав експерт, ЧФ РФ може виконувати лише 20% своїх функцій. Його роль зводиться до маневрів у нейтральних водах на північ від Босфору і періодичних виходів  і запусків ракет "Калібр" по Україні.

Відео дня

"На жаль, певні можливості ще є, але думаю, що з такими темпами йому залишилося недовго", – додав фахівець. 

Водночас експерт зауважив, що головна мета України – перемогти Росію та здобути перевагу над ворожим флотом у морі. 

"Це буде дійсно дуже серйозною поразкою, коли держава Україна, не маючи змоги змагатися з Росією надводною складовою, підводними човнами, бо в нас їх немає на озброєнні... Але ми взяли ініціативу у свої руки і просто знищуємо кораблі, знищуємо корабельну інфраструктуру, а також військові об’єкти", – резюмував Мусієнко. 

Удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

22 вересня 2023 року у тимчасово окупованому Криму пролунали потужні вибухи. Українські військові завдали удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

Примітно, що у Міноборони РФ визнали удар, хоча зазвичай звітують, що "ПВО все збила", та навіть заявили про одного загиблого. Проте пізніше загиблий все ж став "зниклим безвісти". 

Атаку на окупантів у Севастополі прокоментував і очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. За його словами, внаслідок влучного удару було ліквідовано щонайменше 9 осіб, ще 16 – отримали поранення. Серед них були і російські генерали. 

Вас також можуть зацікавити новини: