Експерт розповів про проблеми окупантів після удару по штабу ЧФ РФ у Севастополі / скріншот

Руйнівний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Криму серйозно вплинув на потенціал окупаційних військ. Зокрема, у противника виникли проблеми у комунікації з московським керівництвом.

Крім того, як пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-морський експерт, оглядач Defense Express Володимир Заблоцький, не варто забувати, що цей ракетний удар не перехопили російській системи ППО, що мало і психологічний вплив на росіян, що перебувають у Криму.

"Точні точкові удари, застосовані в потрібний час у потрібному місці і в потрібному розмірі. Ба більше, цей удар, окрім свого військового чинника зі знищення противника – законної мети, він має ще морально-психологічне значення", – наголосив експерт. 

Відео дня

За словами Заблоцького, в мережі росіяни почали говорити про нестачу засобів ППО в окупованому Севастополі, який нібито є чи не найбільш захищеним. Він нагадав, що до цього міста перекинули засоби ППО з Москви. 

"У перші дві або три години потрібні були вже 40 місць для термінової госпіталізації. На той момент завали ще не розібрали, оскільки там перша ракета пробила будівлю до основи – підвалу. Друга, кажуть, потрапила вже в палаючу будівлю, що навіть знімали туристи", – зауважив фахівець. 

Та атака також стала серйозним ударом по російському військовому керівництву. У Силах спецоперацій повідомили про ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова.

"Йдеться про управління силами флоту, про управління сухопутними силами в Криму. Там були досить високопоставлені генерали, начальник штабу. Це до того ж знищення засобів зв’язку – можливості комунікації з Москвою, контроль з боку Головного штабу Військово-морського флоту. Усе це тепер втрачено, загибель командувача флотом тим більш значуща для війни", – резюмував Заблоцький. 

Удар по штабу ЧФ РФ у Севастополі

22 вересня 2023 року у тимчасово окупованому Севастополі сталася "бавовна". Було завдано ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ. Хоча Міноборони РФ визнало удар, там повідомили лише про одного загиблого, якого пізніше все ж назвали "зниклим безвісти". 

В українській розвідці повідомляли, що загиблих насправді щонайменше 9. Крім того, на момент удару в будівлі перебували російські генерали. 

25 вересня у Силах спеціальних операцій відзвітували, що внаслідок влучного удару по штабу ЧФ РФ у Севастополі було ліквідовано командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова. Загалом загинули 34 російських офіцери.

Вас також можуть зацікавити новини: