Москву атакували дрони / скріншот

Засоби протиповітряної оборони у Москві безсилі перед малогабаритними об'єктами, у зв'язку з чим функції ППО там виконують багатоповерхівки, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Застосовувати РЕБ у місті зі щільною, багатоповерховою забудовою - це демонстрація як злочинної недбалості, так і безсилля засобів ППО з перехоплення малогабаритних об'єктів на підльоті... Застосування РЕБ може здійснюватися у двох фазах: перехоплення управління і посадки об'єкта або без наслідків або позбавлення об'єкта управління... оскільки російські засоби ППО демонструють нездатність збивати малогабаритні об'єкти, то і після втрати управління, збити дрон зможуть, хіба, що за допомогою будівлі. І останнім часом саме цим і займаються московські багатоповерхівки - виконують функції ППО", - написав експерт.

Відео дня

Втрати Росії в Україні - скільки засобів ППО знищено

Коваленко нагадав, що, за даними Генштабу ЗСУ, за півтора року війни РФ втратила в Україні 459 одиниць ППО. Згідно з верифікованими даними Oryx, втрати склали 156 одиниць. Серед них: ЗСУ-23-4 "Шилка", 2к22 "Тунгуска", 9r33 "Оса", 9К35 "Стріла-10", ЗРК "Бук-М1/2", ЗРК "Тор-М1/2", ЗРПК "Панцир-С1", ЗРК С-300, ЗРК С-400.

За словами оглядача, переважно це системи малого і середнього радіусу дії: "Саме ті, що і повинні працювати по малогабаритних об'єктах".

"Це дає зрозуміти, наскільки великі масштаби втрат ППО у Росії. При цьому, певна частина ППО повинна компенсувати втрати і знаходиться в зоні бойових дій, що в свою чергу послаблює ППО самої Росії, на її території, в її повітряному просторі", - додав Коваленко.

Він упевнений, що з кожним днем війни і з кожним знищеним комплексом ППО, повітряний простір Росії стає все більш і більш відкритим для "якихось невпізнаних літаючих об'єктів, які будуть спостерігатися в небі не тільки над Москвою все частіше і частіше".

Удар по вежі "Москва-Сіті" - що повідомлялося

Як писав УНІАН, в ніч на 30 Липня Москву атакували дрони. В результаті атаки була пошкоджена одна з веж "Москва-Сіті". 

Міноборони РФ звинуватили в атаці Україну і заявили, що дрони придушили за допомогою РЕБ і вони впали на території "Москва-Сіті".

Вас також можуть зацікавити новини: