Росіяни полюють на ЗРК Patriot в Україні / фото twitter.com/oleksiireznikov

Ракети Х-47 "Кинджал", випущені Росією у ніч проти 16 травня по території України, мали знищити ЗРК Patriot.

"Нинішні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot... З урахуванням того, що був здійснений пуск відразу шести ракет "Кинджал" у супроводі інших елементів, які, очевидно, відволікали та розосереджували увагу ППО, удар і справді наносився по локації, в якій командування російських окупаційних військ вважало, що розміщений ЗРК Patriot", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

На його думку, ідея знищити ЗРК Patriot для росіян перетворюється на фетиш, і Україну це з одного боку "влаштовує":

Відео дня

"Адже вони фіксуються на одній бойовій задачі, замість безлічі, але з іншого боку бентежить те, що вони черпають з якихось джерел інформацію про локації розміщення ЗРК Patriot і готові задіяти "Кинджал".

Ракетний удар РФ 16 травня - над Києвом збили "Кинджали"

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що всі шість російських ракет Х-47 "Кинджал" вночі 16 травня були запущені у бік Києва. І те, що всі вони були знищені силами української ППО, є вражаючим показником.

Відомо, що російські війська атакували Україну близько 03:30 16 травня відразу з декількох напрямків - північного, південного і східного. Всього РФ запустила по Україні 18 ракет різних типів повітряного, морського і наземного базування.

Вас також можуть зацікавити новини: