Експерт пояснив, по яких кораблях РФ треба бити в першу чергу / фото REUTERS

Удар по російському десантному кораблю "Оленегорський горняк" є великим успіхом, проте пріоритетною ціллю залишаються саме ворожі ракетоносії. Таку думку висловив заступник начальника штабу ВМС України у 2004 – 2020 роках та військовий експерт Андрій Риженко.

"Протидія російському флоту – це позбавлення його бойових одиниць. Але я думаю, що треба сфокусувати увагу на знищенні ракетних кораблів, звідки по нас стріляють", – пояснив він в ефірі "24 каналу". 

З наближенням осені російські окупанти можуть поновити удари по українських обʼєктах енергетичної інфраструктури. Через це Україна має діяти на випередження, атакуючи ракетоносії противника.

Відео дня

"Кораблів у росіян досить багато. Разом з Каспійським флотом вони можуть сконцентрувати в залпі практично 100 ракет", – зазначив Риженко, наголосивши, що росіяни виробляютть близько 30 ракет на місяць.

Удари по кораблях РФ

В ніч на 4 серпня у Чорному морі було пошкоджено російський великий десантний корабель "Оленегорський горняк". Він перебував на базі в Новоросійську, коли його атакував морський дрон.

Тоді повідомлялося, що внаслідок удару корабель отримав пробоїну у машинному відділенні і почав кренитися на бік. Росіяни відбуксували корабель і заявили про наміри його відремонтувати.  

Наступної ночі дрони атакували російський танкер, який перебуває під санкціями. У ньому утворилася величезна пробоїна.

Вас також можуть зацікавити новини: