Україна успішно завдає ударів по військових об'єктах Росії / фото Генштабу ЗСУ

Успіх України у нанесенні ударів по ключовій військовій інфраструктурі Росії обумовлений поєднанням факторів, у тому числі доступним діапазоном озброєнь. Таку думку висловив британський військовий аналітик Шон Белл, відповідаючи на відповідне запитання, передає Sky News.

"Західна високотехнологічна високоточна зброя дала Україні можливість протистояти тактиці ведення війни Росії 20-го століття", - зазначив він.

За його словами, саме "сучасна бойова міць 21-го століття у західному стилі" дала Україні асиметричну перевагу перед РФ.

Відео дня

"Росія явно не очікувала, що війна з Україною триватиме довше кількох днів - Москва очікувала, що Україна підкориться, і притому швидко... Однак, у міру розвитку війни і зростання впевненості Заходу у військових можливостях України розширився і спектр озброєнь, доступних Україні. Це дозволило Україні провести низку цілеспрямованих атак на ключові російські військові об'єкти, - додав Белл. - Кожна з цих атак є явною демонстрацією Росії того, що їй належить боротьба".

Аналітик упевнений, що чим довше триває війна, тим більше послаблюється основний військовий потенціал Росії:

"Завдаючи ударів по ключових російських військових об'єктах, Україна змушує Росію переглянути пріоритети своїх збройних сил і можливостей. Росія ніколи не очікувала, що виявиться настільки уразливою перед українським нападом, тому тепер їй доводиться використовувати обмежені запаси засобів ППО, солдатів та інших військових засобів в оборонних цілях, а не у наступі. Можливо, це і не виявиться вирішальним, але воно збільшує шанси України на прорив лінії фронту і підриває здатність Росії не допустити, щоб будь-який прорив став катастрофічним".

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу українські воїни з підрозділів ракетних військ вразили, зокрема, пункт управління російських окупантів та шість ворожих артилерійських засобів. Авіація сил оборони України завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Також зазначалося, що українські воїни відбили атаки російських окупантів у районах трьох населених пунктів на Бахмутському напрямку. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. За минулу добу сталося 26 бойових зіткнень.

Вас також можуть зацікавити новини: