Україна скоро отримає західну авіацію / фото US Air Force

Коли Україна має отримати авіаційну складову, це має бути комплекс, який складатиметься не тільки з літаків та озброєння.

"Гіпотетично, з'явилось у нас 20-30 літаків. Вартість льотної години буде просто космічна. 20-30 літаків не змінять ситуацію в повітрі. Вони будуть впливати на ситуацію, але докорінно її не змінять. Це, так само як мати 100 підготовлених пар і мати 5 снайперських гвинтівок для них", - сказав в ефірі "Еспресо" розповів президент Всеукраїнської авіаційної асоціації "Асоціація приватних пілотів та власників літаків" та український авіатор Геннадій Хазан.

За його словами, українські пілоти мають отримати авіаційний комплекс, у який увійдуть додаткові речі для ефективного використання літаків та озброєння.

Відео дня

"Якщо Україна має отримати авіаційну складову, а вона має її отримати - це має бути комплекс. Ми всі просили закрити нам небо, ми не просили окремий тип ППО. На мій розсуд, наше головне гасло має бути: "Надайте нам авіаційну складову, авіаційну систему, яка допоможе нам захистити і допомагати нашим військам на землі". В розмовах військові союзників завжди звертають увагу, що у нас авіаскладова бажає кращого", - підсумував Хазан.

Авіація для України - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, у липні у Вільнюсі Україна підписала з низкою західних країн меморандум про створення коаліції для навчання пілотів ЗСУ польотам на винищувачах F-16.

У Міноборони заявили, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 почнеться в серпні, а в небі над Україною вони з'являться в 2024 році.

Вас також можуть зацікавити новини: