Україна очікує початку навчань на F-16 / фото REUTERS

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 почнеться в серпні, а в небі над Україною вони з'являться в 2024 році.

Про це розповів Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю CNN. Навчання займе мінімум шість місяців, Тим часом Україні необхідно попрацювати над інфраструктурою для винищувачів. За його опитимистичным прогнозами, використовувати їх у небі України зможуть до весни 2024 року.

Міністр зазначив, що ці літаки допомогли б Україні домогтися більшого прогресу в контрнаступі, якби армія отримала їх зараз."Якщо у вас є більш складна, більш сучасна зброя, вона буде більш ефективною", - додав Резніков.

Відео дня

Навчання, швидше за все, пройде в Данії та Нідерландах, а також, можливо, у Великій Британії або Польщі. До неї увійдуть інтенсивні заняття для технічних фахівців, оскільки обслуговування винищувачів - серйозне завдання.

Резніков пожартував, що група з 11 країн, які зобов'язалися допомагати Україні в підготовці пілотів, називається "11 друзів Оушена" на честь популярного фільму.

F-16 для України: останні новини

Нагадаємо, під час саміту НАТО у Вільнюсі Україна підписала з Данією, Нідерландами, Бельгією, Канадою, Люксембургом, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією меморандум про створення коаліції з навчання на винищувачах F-16.

У Сполучених Штатах Америки повідомили, що українська армія зможе отримати літаки до кінця цього року. При цьому вони вважають, що поставки одних винищувачів не зможуть змінити хід війни.

Вас також можуть зацікавити новини: