Аналітик назвав умови, які потрібні для української перемоги / фото Генштаб ЗСУ

Якщо всередині українського суспільства збережеться єдність, то війну проти Росії можна буде виграти.

Як заявив науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень та старший аналітик української громадської організації "Повернись живим" Микола Бєлєсков для "24 каналу", Україні потрібно зачекати, поки союзники розгорнуть оборонно-промисловий комплекс.

"Я все ж таки розраховую на те, що ми будемо робити менше помилок, а противник і далі робитиме більше. І що ми цим користуватимемось. Якщо всередині українського суспільства, політичної влади, збережеться єдність, у Заходу не буде іншого варіанту, крім як нам допомагати. Ніхто не змусить нас йти на домовленості з Росією, ми й далі зможемо втримувати коаліцію на підтримку України, виграти час до запуску оборонно-промислового комплексу цивілізованих держав", - сказав Бєлєсков.

Відео дня

Аналітик зазначив, що Захід мусить відновити свої ресурси, тому що дуже багато боєприпасів вже надіслано Києву.

"А далі вже почнеться магія великих чисел, оскільки зараз оці порівняння маленького ВВП Росії, великого ВВП країн формату "Рамштайн", – це все про можливості, які будуть. Економічний потенціал треба перетворити в оборонний. Тому що ми усі ці 18 місяців трималися спочатку на власних можливостях, а далі – на тих накопичених Заходом запасах. Вони значною мірою вичерпались, і потрібен час для відновлення та виходу на той рівень, який надасть силам добра перевагу. Якщо ми будемо триматися, не посипимося зсередини, нас ніхто ні на що не примусить з боку країн Заходу. Відкрито, я маю на увазі", - додав експерт.

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози

Колишній генерал британської армії Річард Барронс вважає, що перемогти Росію в 2023 році не вийде, а в 2024 або 2025 році – можливо. Таким чином, західні союзники утримуються від підтримки Києва "стільки, скільки буде потрібно".

У свою чергу командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський зізнався, що не знає коли закінчиться війна.

А ось секретар РНБО Олексій Данілов впевнений, що у Росії немає шансів здобути перемогу у війні з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: