РФ може вдарили "Калібрами" з Чорного моря / фото wikimedia.org

Під час масованої ракетного удару по Україні 2 січня Росія може застосувати крилаті ракети морського базування "Калібр", повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Залишається напруженою ситуація зараз. Атаки продовжують здійснюватися ворогом. Є ймовірність також і пуску "Калібрів". Це ймовірність. Радіолокаційно наші Сили оборони спостерігають", - сказав він.

Ігнат зазначив, що під час сьогоднішньої атаки ворог використовує різні типи озброєння і літаків, з яких запускають ракети. 

Відео дня

Ракетна атака по Україні

Уранці 2 січня російські окупанти завдали ракетного удару по території України. Ворог підняв у повітря 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Тривога була оголошена по всій території України.

Російські окупанти запустили по Києву багато ракет, зокрема так званих "Кинджалів". 

Як повідомляє КМВА, сили ППО успішно відпрацювали, у низці районів зафіксовано падіння решток у Святошинському районі. У Подільському районі вони пошкодили газову трубу, а в Печерському - впали на дах двох багатоповерхівок. В Оболонському районі уламки впали на нежитлову забудову, а в Голосіївському - на відкритій території.

Крім того, окупанти завдали декілька ракетних ударів по Харкову, є постраждалі. Окупанти завдали як мінімум 4 удари по Харкову, зокрема, по центральній частині міста, внаслідок чого є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Виникли пожежі, екстрені служби працюють на місцях. Пізніше повідомлялося про збільшення кількості постраждалих до 20 та одну загиблу людину.

Вас також можуть зацікавити новини: