Фірсов заявив, що у військових немає сил наводити порядок ще й у тилу / скріншот з відео

Екс-депутат і військовий Єгор Фірсов заявив, що в українському суспільстві можуть виникнути величезні проблеми, пов'язані з поверненням військових з фронту.

"У нас можуть виникнути величезні проблеми. Наприклад, приїздить службовець, який роками служив на передку, і бачить сусідів. Перший сусід відкосив від армії, добудував собі будинок, другий поверх. Інший, однокласник Петро, працював у якійсь адміністрації, вже їздить на Audi. І цей хлопець, який прийшов з армії, починає розуміти, що поки він сидів в окопі й сподівався, що там ідуть реформи, нічого в країні не змінилося", - сказав він "Громадському".

За словами Фірсова, у суспільстві існує дуже хибна думка, що військові повернуться з фронту й наведуть порядок. Але наші захисники втомлені боями і потребують лише відпочинку. На його думку, "хлопці будуть дуже злі, якщо побачать, що до цього порядку ніхто не наводив, і це може призвести до соціальних конфліктів". 

Відео дня

"Владі треба вийти й сказати: "Друзі, залученими до війни мають бути всі й, можливо, воювати також доведеться всім — у той чи інший спосіб. Скільки триватиме ця війна — незрозуміло. Будь ласка, отримайте свою військо-облікову спеціальність". В армії всі спеціальності дуже важливі. Ми шукаємо собі і діловода, якого не можемо знайти, і техніка, який навіть, можливо, ворога не побачить в очі, а буде сидіти паяти дрони. І пресофіцера. Хто вміє ремонтувати машини, будувати захисні споруди — потрібні всі", - наголосив військовий.

Він зазначив, що учитися потрібно всім, зокрема й жінкам, оскільки іншого варіанту в українців немає. Фірсов пояснив, що в іншому випадку ми програємо й вбитих та полонених буде набагато більше. Боєць застеріг, що під загрозою й саме існування такої країни як Україна. Потрібно продовжувати битися, налаштовуючи себе на те, що це — війна на виснаження.

"В чому феномен Ізраїлю? В тому, що всі дотичні до оборони. Часто в соцмережах можна побачити: "Війна закінчиться тоді, коли родичі, діти депутатів підуть на війну". Звичайно, це фігня, але частинка правди є. Якщо всі діти депутатів будуть у війську, війна завтра не закінчиться. Але спілкуватися владі з людьми буде набагато легше. Зараз є певна прірва, вона навіть стала більшою. Люди не розуміють, як ведеться війна і що відбувається. А коли б всі розуміли одне одного у військовій справі, то це б значно покращило ситуацію на фронті", - підсумував Фірсов.

Війна в Україні - мобілізація

Нардеп Єгор Чернєв зазначив, що законопроект про мобілізацію станом на сьогодні вже майже готовий або готовий на 100%. Найближчим часом його винесуть до зали засідань Верховної Ради України.

Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки вніс правки до мотиваційної частини законопроекту про мобілізацію і повернув деякі обмеження для військовозобов'язаних.

Вас також можуть зацікавити новини: