ЗСУ продовжують контрнааступ / фото t.me/ab3army

Українські диверсанти висадились біля Підстепного (20 км на схід від Херсона та 3 км від Дніпра) і захопили ділянку дороги, яка сполучає села Пойма, Козачі Лагері та Кринки Херсонської області.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни з посиланням на російських військових блогерів. За їхніми словами, ЗСУ перекинули резерви на острови в дельті Дніпра та намагаються прорватися до сіл Пойма та Піщанівка.

Зазначається, що українські сили нібито продовжують переправляти невеликі групи особового складу через Дніпро на човнах у різних точках. При цьому, Міноборони країни-агресорки стверджує, що українські сили намагалися захопити позиції на східному березі річки Дніпро, але це було "безуспішно".

Відео дня

Водночас вказується, що Сили оборони досі контролюють частину Кринок і утримують позиції біля Антонівського шосе та залізничного мосту. 

Крім цього, українські війська минулої доби продовжили контрнаступ на сході та півдні України та просунулися на південь від Бахмута та на захід Запорізької області. Згідно з геолокаційними кадрами, опубліковані 23 жовтня, ЗСУ просунулися на схід від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута), а опубліковані 24 жовтня дані, вказують на те, що українські захисники незначно просунулися на захід від Роботиного. Генштаб 24 жовтня підтвердив, що ЗСУ наступають на південь від Бахмута та досягли часткового успіху під Роботиним.

Війна в Україні - новини з фронту

Як раніше повідомляв УНІАН, Сили оборони відбили чергові штурми росіян на сході та продовжують ведення наступальних дій: цієї доби відбулось 54 боєзіткнення.

Наразі окупанти намагаються захопити стратегічно важливу залізничну розв'язку на Куп'янському напрямку - Куп'янськ-Вузловий.

За словами експертів, загарбники почали усвідомлювати безпорадність угруповання "Дніпро" на лівому березі Херсонської області. Противник почав спішно посилювати свої війська.

Вас також можуть зацікавити новини: