Російські загарбники намагаються взяти в оточення Куп'янськ / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Російські окупанти намагаються захопити стратегічно важливу залізничну розв'язку на Куп'янському напрямку - Куп'янськ-Вузловий. Про це заявив командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський в ефірі Радіо Свобода.

"Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Спроби штурмів не зупиняються. Він намагається відбити Куп'янськ-Вузловий", - зазначив він.

За словами військового, це дійсно стратегічна залізнична розв'язка, за яку ворог намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об'єктах, що можуть відрізати Сили оборони від Куп'янська-Вузлового. 

Відео дня

"Так, дійсно намагається взяти в оточення Куп'янськ. Це його мета. Ми цю мету розуміємо. Ворог несе втрати, але за рахунок переміщення додаткових сил їх швидко відновлює. Ми не відчуваємо, що ворога стає менше. Знаємо, що він намагається найближчим часом спробувати повторні штурмові дії. Ситуація дуже важка", - сказав Ярославський.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулося 55 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав чотири ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Крім того, сьогодні вночі, російські окупанти завдали чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Протиповітряною обороною знищено всі ударні БпЛА.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 5 атак ворога в районі населеного пункту Іванівка Харківської області.

Вас також можуть зацікавити новини: