Коваленко оцінив ситуацію на лівобережжі Херсонщини / колаж УНІАН, фото Олександра Коваленка, DeepState

Російські окупанти почали усвідомлювати безпорадність угруповання "Дніпро" на лівому березі Херсонської області. Противник почав спішно посилювати свої війська.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він задався питанням, ким росіяни зібралися посилюватися, "якщо частина підрозділів були відведені в Запорізьку область для посилення угруповання військ "Схід", а найбільш боєздатна десантура з серпня успішно втратила боєздатність в трикутнику Новопрокопівка-Вербове-Очеретувате"?

Командування російських окупаційних військ починає повертати туди 34-ту ОМСБр, яку "неслабо пошарпали" між Приютним і Мокрими Ялами. Аналогічно і 177-й ОП МП бачиться командуванню російських окупаційних військ доречніше на лівому березі Херсонської області, ніж в обороні під Токмаком.

Відео дня

"Посилювати всю цю масу будуть так само численними формуваннями типу БАРС, ТрВ і новосформованими ПВК і т.д. І в усьому цьому буйстві підрозділів, в спробі прикрити лівий берег, проглядається одна дуже цікава деталь. Вся ця біомаса концентрується на дуже, дуже вузькій ділянці. Ну, ду-у-уже", – зазначив він. 

Зосереджуючи "весь цей суповий набір" на лівому березі Дніпра на півдні, окупанти намагаються заткнути головний недолік свого угруповання "Дніпро". Він, за словами оглядача, полягає в якості. Вирішити проблему немічності угруповання інтенсифікацією бомбових ударів по правому березі не вдалося, а керовані авіабомби не стали чимось, що докорінно змінить ситуацію.

"Але, з іншого боку, нинішні дії командування російських окупаційних військ лише візуально здатні вирішити проблематику лівого берега, на якому відбуваються дуже дивні і незрозумілі справи. Фізично ж ситуація виливається в щось кардинально зворотне, ніж те, чого хоче досягти командування РОВ", – резюмував Коваленко.

Ситуація на лівому березі Херсонщини: що відомо

Нещодавно з'явилася інформація про прорив українських військ на лівий берег Херсонської області, який перебуває під окупацією з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Аналітики американського Інституту вивчення війни відзначають, що це привело окупантів в паніку. Російські пропагандисти активно намагаються применшити успіхи ЗСУ. 

Коментуючи ці події, генерал, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж наголосив, що українські військові створюють передумови для формування плацдарму на лівому березі Херсонщини. За його словами, наші захисники з'ясовують, де противник готовий створити потужні укріпрайони.

Вас також можуть зацікавити новини: