Іван Ступак пояснив, що означає перебування українських військ на лівому березі Дніпра для окупантів / колаж УНІАН, фото Facebook Івана Ступака, DeepState

Українські військові змогли закріпитися на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Через це окупаційні війська РФ втрачають постачання, крім того, така ситуація психологічно тисне на ворога. 

"Наявність українських військ на лівому березі Херсонської області ламає логістику щодо забезпечення паливом, провізією, водою, боєкомплектом тих російських підрозділів, які перебувають на Кінбурнській косі і в населеному пункті Олешки. Тобто ще не критично, але вже дуже і дуже неприємно. Зламана логістика – це коли не знаєш, коли привезуть снаряди, їжу тощо. Можливо, завтра привезуть, а можливо – через тиждень. Зламана логістика дуже сильно впливає", – зауважив військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він наголосив, що психологічний тиск на ворога є важливою складовою просування Сил оборони України. За словами Ступака, у соціальних мережах спостерігаються схвильовані цим фактом настрої серед проросійських аналітиків та експертів – ситуація на лівобережжі дійсно бʼє по психіці як військових РФ, так і російського командування. 

Відео дня

"Ми знаємо, що українські військові переправили туди якусь частину важкої техніки. Є розширення. Тобто ми отримуємо поступово той результат, про який ми мріяли", – констатував він.

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби російські окупанти штурмували позиції Сил оборони на кількох напрямках. За даними Генштабу, на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. Зокрема, ворог вів штурмові дії на Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Марʼїнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Крім того, у Генштабі розповіли про удари української авіації та ракетних військ по позиціях та озброєнню російських окупаційних військ. Так, авіація Сил оборони завдала 6 ударів по місцях зосередження противника.  

Вас також можуть зацікавити новини: