Українські воїни показали роботу єдиного трофейного "Сонцепьока" (відео)

Вогнеметну систему росіян назвали "Да Вінчі", на честь Героя України.

Захисники України показали роботу російської важкої вогнеметної системи "Солнцепьок". Техніку наші бійці затрофеїли в березні 2022 року в Київській області.

"Монстр, якого ви бачите на цих фото – трофейний ТОС 1А "Солнцепьок". Єдиний в Україні. Його затрофеїли ДУК (нині 67 бригада) минулого року під Києвом. І з тих пір жартували, що це улюблена іграшка Героя України, командира Дмитра Да Вінчі Коцюбайла", - йдеться в коментарі.

Зазначається, що наші воїни вкрай рідко використовують трофей у роботі через обмежену кількість боєкомплекту та специфіку самої системи.

"Коли ця махина, на якій викарбувано ім'я не просто Героя, а людину, яку ми знали і любили, за кілька секунд випустило повне бк, ледь не накрив нас потужною вогненною хмарою - ми відчули, ніби Да Вінчі був поруч з нами в той момент. І він посміхався", - підсумували воїни.

Система "Солнцепьок" - що відомо

Важка вогнеметна система знаходиться на озброєнні армії Російської Федерації. Її використовують для знищення легкої броньованої техніки, живої сили на відкритій місцевості, а також руйнування фортифікаційних будівель.

Термобаричний боєприпас створює під час вибуху різкий перепад тиску, що може призвести до розривів внутрішніх органів.

Батальйон "Вовки да Вінчі" - останні новини

7 березня стало відомо про смерть командира підрозділу "Вовки да Вінчі" Дмитра Коцюбайла, відомого під позивним Да Вінчі. Герой України помер у боях з російськими окупантами під Бахмутом, коли отримав важке поранення в шию.

19 травня з'явилася інформація про загибель "вовка да Вінчі" Юрія Юхимюка, який повернувся в Україну з Німеччини на початку повномасштабного вторгнення РФ, щоб захищати Батьківщину.

Вас також можуть зацікавити новини: